Μεταβολή στην προσφορά - προσφερόμενη ποσότητα

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των εννοιών μεταβολή στην προσφερόμενη ποσότητα και μεταβολή στην προσφορά; Μεταβολή στην προσφερόμενη ποσότητα σημαίνει ότι υπάρχει μία μεταβολή στην τιμή του αγαθού ceteris paribus. Αντίθετα, μεταβολή στην προσφορά σημαίνει ότι κάποιος από τους προσδιοριστικούς παράγοντες της προσφοράς - αμοιβές των συντελεστών παραγωγής, τεχνολογία, καιρικές συνθήκες, αριθμός των επιχειρήσεων - έχει μεταβληθεί. Αυτό σημαίνει ότι η καμπύλη προσφοράς μετατοπίζεται είτε αριστερά, είτε δεξιά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι λόγοι που μετατοπίζουν την καμπύλη προσφοράς δεν είναι μόνο αυτοί  που αναφέρει το σχολικό βιβλίο, αλλά σε ότι αφορά τις απαιτήσεις των πανελλαδικών εξετάσεων θα αρκεστούμε μόνο στους 4 παράγοντες που αναφέρονται σε αυτό. Για την καλύτερη κατανόηση των εννοιών μεταβολή στην προσφερόμενη ποσότητα - μεταβολή στην προσφορά, ας παρακολουθήσουμε το βίντεο που ακολουθεί.  

Aris Notis

Ο Αριστείδης Νότης είναι Μέλος του Κεντρικού Δ.Σ. της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

www.arisnotis.gr | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η καμπύλη προσφοράς Η αγοραία καμπύλη προσφοράς »
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια